Hakkımızda

Biz Kimiz

Türkiye’de bugüne kadar hayata geçirilmemiş bir konsept olarak; sürdürülebilir gastronomiyi, yani tarımla gastronomiyi birleştiren Root International Institute, toprakta yeşerip damağa ulaşan köklerin sağlam temelinden güç alıyor. Sürdürülebilir tarıma hizmet eden, gelişmeye açık ve her anında sürprizler barındıran yüzünden besleniyor. Bu konsept çerçevesinde her yaştan katılımcılara profesyonel ve yarı profesyonel eğitimler vermenin yanı sıra mutfak becerilerini geliştirmek isteyen oyun arkadaşlarına da açık atölye programları sunuyoruz.

Vizyonumuz

Root International Institute olarak; mutfak kültürünün temelinde yatan bilginin derinlik ihtiva eden, bir arada hayat bulduğu disiplinler arası kavramları her gün yeninden keşfetmek için çalışıyoruz. İnşa etmeyi kurguladığımız bu disiplinler arası bakış açısını ders programlarına adapte ederken de mesleğin güçlü köklerini keşfederek, sürdürülebilirlik arayışına bağlı kalıyoruz. Root International Institute olarak keşfetmek isteyen herkesi, oyuna davet ediyoruz. Tecrübeye dayanarak kurduğumuz bu oyunun süregeldiği bahçede, oyun arkadaşımız olmanızı bekliyoruz!

Misyonumuz

Gastronomi eğitiminin mutfakla sınırlı kalmadığı biliyor, geleceğe yönelik üretim için topraktan gelen kadim bilginin değerini farkına varıyoruz. Root International Institute’te gastronomi tanımının içini, dünyanın dört bir yanından kültürlerden beslenerek dolduruyoruz. Mutfağa dair ipuçları araştırırken, lokal ve kadim olan bilginin değerini unutmamak ve bu bilgiyi kullanmak üzerine bir temel oluşturmak ve sizlerle geleceğe taşımak ana hedefimiz.

Neden Root International Institute

Lokalin ve geçmişin gücünü takip ederken köklerimizin bize sunduğu ürünlerin çeşitliliğinin izini sürüyoruz. Geçmişten günümüze coğrafyamızın sunduklarını, bu çeşitlilik içinde; disiplinler arası oyun kurucularla el ele vererek yukarıya taşıyoruz. Beslendiğimiz köklerden güç alarak farklı oyun alanlarını da keşfetmeye özen gösteriyoruz. Bütün bu çerçeve kapsamında siz de lokal ve global rotaları bizimle keşfedebilirsiniz!

Neden Sürdürülebilir Tarım

Köklerimizin temelinin dayandığı toprakla ilişkimizi kurarken, Sürdürülebilir Tarım uygulamaları esaslarını korumanın önemine kafa yoruyoruz. Dünyanın doğal kaynak tabanını korumanın ve toprak verimliliğini iyileştirmenin yolunun bundan geçtiğini biliyoruz. Gastronomi uygulamaları ve eğitimleri kurgularken de Sürdürülebilir Tarım ile desteklemenin gerekliliğine inanıyoruz.